Θανατηφόρα σύγκρουση αμαξοστοιχίας με φορτηγό

Άλλο ένα ατύχημα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των φετινών εκτροχιασμών και συγκρούσεων αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ – αυτήν τη φορά θανατηφόρο.

Ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισας-Βόλου, η αμαξοστοιχία Inter City 40 συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο παραβίασε τη σιδηροδρομική προτεραιότητα. Από την σύγκρουση προκλήθηκε ο θάνατος του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας και ο σοβαρός τραυματισμός του οδηγού του φορτηγού, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Λάρισας. Οι υπόλοιποι επιβάτες εξήλθαν από την αμαξοστοιχία σώοι και αβλαβείς, πλην της περίπτωσης ενός ελαφρά τραυματισμένου.

Είναι πραγματικά λυπηρό το περιστατικό, που δυστυχώς έρχεται να προστεθεί στα όχι λίγα παρόμοια γεγονότα που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Ο σιδηρόδρομος είναι, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ένα από τα ασφαλέστερα μέσα μεταφοράς, προϋποθέτοντας όμως ότι υπάρχει, από την μία τεχνική ακεραιότητα των υποδομών και επαγγελματισμός του προσωπικού του συρμού, από πλευράς ΟΣΕ, και από την άλλη σιδηροδρομική κουλτούρα και σεβασμός στον ΚΟΚ από τους πολίτες-οδηγούς. Δυστυχώς η Ελλάδα υστερεί και στις δύο αυτές πλευρές, με αποτέλεσμα να τίθεται συχνά σε κίνδυνο η ακεραιότητα των οδηγών, των επιβατών αλλά και του ίδιου του προσωπικού.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του μηχανοδηγού και ευχόμαστε να γίνει παράδειγμα ώστε να προσπαθήσουμε όλοι για μεγαλύτερη ασφάλεια στις μεταφορές μας.

 

Update: Αύριο Δευτέρα, ο Σύλλογος Μηχανοδηγών του ΟΣΕ έχει προγραμματίσει τρίωρη στάση εργασίας, από τις 16.00 εως τις 19.00, με σκοπό να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στην κηδεία του συναδέλφου τους.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή 1110, προκειμένου να ενημερωθεί για τις αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού.

Advertisements

0 Responses to “Θανατηφόρα σύγκρουση αμαξοστοιχίας με φορτηγό”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: