Οι στάσεις εργασίας και ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου

Στις δηλώσεις που έκανε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, κ. Χατζηδάκης, επισήμανε -ξανά- πως ο ΟΣΕ είναι ο οργανισμός με τα περισσότερα προβλήματα στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι, μόνο τα έξοδα μισθοδοσίας, είναι τετραπλάσια από τα συνολικά έσοδα του οργανισμού. Με τέτοιο καθεστώς εργαζομένων, φυσικά, δεν είναι παράλογο ότι η εταιρία εμφάνισε πέρυσι έλλειμμα της τάξης των 950 εκ. ευρώ.

Δυστυχώς, ο ΟΣΕ υποφέρει από τα συνήθη προβλήματα των Δημόσιων οργανισμών, που διογκώνονται επιπρόσθετα σε χώρες με σοβαρά προβλήματα διαφθοράς όπως η Ελλάδα. Δεν είναι μόνο ο πλεονασμός προσωπικού, το οποίο προφανέστατα διορίστηκε για να εξυπηρετηθούν πελατειακές σχέσεις και μικροπολιτικά συμφέροντα. Είναι περισσότερο τα στρατηγικά λάθη και οι παραλήψεις των διοικούντων, οι οποίοι άλλωστε, ήταν συνήθως τοποθετημένοι εξίσου εξαιτίας κομματικών προτιμήσεων και όχι με βάση αντικειμενικές δυνατοτήτες. Και φυσικά μεγάλη διαχρονική πληγή, σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή ή κρατική επιδότηση, η αδιαφάνεια διαχείρησης των χρημάτων, με αποτέλεσμα να χάνονται “στο δρόμο” μεγάλα ποσά, να αποκτάται μερικός και αναποτελεσματικός εξοπλισμός και οι εργολαβίες να παραδίδουν κακής ποιότητας έργα.

Ακόμα χειρότερα όμως, η σκανδαλώδης κακοδιαχείρηση της διοίκησης και ο κομματικός εναγκαλισμός δεν είναι τα μόνα προβλήματα του ΟΣΕ. Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι.. συνδικαλιστές. Οι οποίοι, παρά τα απίστευτα οικονομικά προβλήματα του οργανισμού (που επωμίζεται κυρίως ο Έλληνας φορολογούμενος), συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να κάνουν στάσεις εργασίας ζητώντας μεγαλύτερους μισθούς και περισσότερες προσλήψεις! Πλήρης παραλογισμός.

Θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν μερικοί, τόσο οι πολιτικοί και οι διοικούντες όσο και οι συνδικαλιστές, ότι το Ελληνικό κράτος δεν είναι καμιά χιλιαρικιά να φυτρώνουν πάνω πεντοχίλιαρα. Τουναντίον είναι ένα βαθιά χρεωμένο κράτος, με λίγες εξαγωγές, οικονομικές αγκυλώσεις και σοβαρά ελλείμματα. Γι’ αυτό αν θέλουμε να δούμε επιτέλους και κάποια σωστά πράγματα, θα πρέπει πρώτα από όλα να απαιτήσουμε να σταματήσουν, ένθεν κακείθεν, τέτοιους είδους ευτράπελα.

Advertisements

1 Response to “Οι στάσεις εργασίας και ο πιο προβληματικός οργανισμός του Δημοσίου”


  1. 1 how to work from home on your computer 22 July, 2013 at 22:13

    I know this website offers quality depending articles and
    other information, is there any other web page which gives these kinds
    of information in quality?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: