25 χρόνια Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου

Ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε το 1983. Τα μέλη του ξεκινάνε από διαφορετικές αφετηρίες, τέμνονται όμως σε ένα κοινό σημείο αναφοράς: το ενδιαφέρον και την αγάπη τους για τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Από το έτος ίδρυσης μέχρι σήμερα, οι δραστηριότητες του Συλλόγου είναι εκτενείς και ποικίλες. Από τη μία διατυπώνουν προτάσεις και σχέδια για τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού σιδηρόδρομου, στηρίζοντας τεχνικές μελέτες και σχετικές έρευνες, από την άλλη προπαγανδίζουν τη φιλοσοφία του τρένου στους πολίτες, διοργανώνοντας ημερίδες, εκθέσεις, προβολές και συνέδρια. Συχνά δε, επιδίδονται και σε σιδηροδρομικές εκδρομές εντός αλλά και εκτός των συνόρων, ενώ εκδίδουν και το ετήσιο περιοδικό ΣΙΔΗΡΟΤΡΟΧΙΑ. Μεριμνούν, τέλος, για την καταγραφή και διάσωση του τροχιακού και λοιπού σιδηροδρομικού υλικού, σαν μέρος της ιστορικής και λαογραφικής μας παράδοσης.

Φέτος γιορτάζουν τα 25 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου και έχουν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι. Γι’ αυτό και σήμερα, Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008, διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) μια εκδήλωση εορτασμού του «Αργυρού Ιωβηλαίου». Στην εκδήλωση, που θα ξεκινήσει στις 7 μ.μ., θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης και εν συνεχεία θα προβληθεί το ντοκυμανταίρ «Σιδηρόδρομος, σταυροδρόμι τεχνολογίας και πολιτισμού».

Όλα τα παραπάνω και πολλά ακόμα ωραία, μπορείτε να τα δείτε αν επιβιβαστείτε στο διαδικτυακό τους βαγόνι, μια προσεγμένη και περιεκτική σελίδα αφιερωμένη στο Σύλλογο. Καλό σας ταξίδι!:-)

Advertisements

2 Responses to “25 χρόνια Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου”


 1. 1 Dimitris 1 August, 2008 at 10:34

  Είμαστε περίπου 1000 άτομα που προσπαθούμε για την ανάδειξη του σιδηροδρόμου στη Βόρεια Ελλάδα. Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχουμε στις δραστηριότητές σας.

  Πληροφορίες για το γκρούπ μας:

  http://www.facebook.com/group.php?gid=8564879469

 2. 2 Ηρρογγης 9 August, 2008 at 20:39

  Δημήτρη, ευχαριστούμε για το σχόλιο.

  Είναι πολύ ενδιαφέρον που κάνετε και πάνω μια παρόμοια προσπάθεια με τη δική μας. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή, όταν θα έχουμε οργανωθεί κι εμείς καλύτερα, θα μπορέσουμε και να γνωριστούμε και να οργανώσουμε καλύτερα τις δράσεις μας.

  Θα κάνω μόλις βρω χρόνο και ένα λογαριασμό στο Facebook σαν Cretanrail και θα επικοινωνήσουμε. Τίποτα άλλο εκτός από Facebook έχετε στο δίκτυο;


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: