Υπέρ του Σιδηρόδρομου το Επιμελητήριο Ρεθύμνου

Κάθε άλλο παρά ασήμαντη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την υιοθέτηση, από το Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, της αναπτυξιακής πρότασης για δημιουργία σιδηροδρομικής γραμμής στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης, το Διοικητικό Συμβούλιο μεταξύ άλλων:

Υιοθέτησε την προώθηση της υπάρχουσας αναπτυξιακής πρότασης δημιουργίας σιδηροδρομικής γραμμής και την ανάγκη εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας– και βιωσιμότητας στην Κρήτη (Χανίων – Ρεθύμνου – Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου) από την Περιφέρεια Κρήτης, όπως είχε δεσμευτεί αρχικά.

Πρόκειται για ένα αναπτυξιακό έργο το οποίο το Επιμελητήριο επί της αρχής προκρίνει να διερευνηθεί και που αναμένεται, εφόσον αποδειχθεί ως εφικτό, να συμβάλει στην οικονομική, τουριστική και γενικότερη ανάπτυξη του νησιού, να οδηγήσει στην ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης, αναδεικνύοντας και την σημαντική ενδοχώρα της, δίνοντας ένα σημαντικό εναλλακτικό δίκτυο συγκοινωνίας αλλά και ενώνοντας πολλά οικιστικά σύνολα και πόλεις από τα ένα άκρο στο άλλο, πολύ γρήγορα.

Είναι εύλογη η θέση του Δ.Σ., όταν επισημαίνει την αναγκαιότητα εκπόνησης μελέτης σκοπιμότητας για το έργο. Μόνο παρουσία της μελέτης αυτής θα μπορέσει να γίνει ουσιαστική περαιτέρω συζήτηση για το θέμα. Καθότι διατηρούμε επικοινωνία με το Επιμελητήριο, σκοπεύουμε να προωθήσουμε συντονισμένα στην Περιφέρεια το αίτημα για την ταχύτερη εκπόνησή της.

Advertisements

0 Responses to “Υπέρ του Σιδηρόδρομου το Επιμελητήριο Ρεθύμνου”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
Αρχείο

Συγγραφείς

Advertisements

%d bloggers like this: